Steunzolen op maat

Ambachtelijke op maat gemaakte steunzolen in ons eigen atelier met moderne inzichten en kwalitatief technische materialen. Bij Schaeps te Deurne kan u ook terecht voor steunzolen in natuurlijk gelooid leder (plantaardig) of alle andere materialen. Deze steunzolen kunnen een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven. Comfort en fitheid zijn hier niet vreemd aan.

Waarom steunzolen dragen?

Bij vele dagelijkse activiteiten moet U zich verplaatsen. Mobiliteit is dan ook zeer belangrijk. Pijnlijke voeten, knieën en rug kunnen een beperking vormen bij het vervullen van dagdagelijkse taken of bij het beoefenen van sport. In vele gevallen kan uw comfort en mobiliteit sterk vergroot worden door het gebruik van een degelijk aangepaste steunzool op maat van uw voeten. Deze steunzolen zijn er voor verschillende doelen en afwijkingen. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Steunzolen voor voorvoet problemen: foute drukontwikkeling onder de metatarsalen en tenen voorkomen.
 • Steunzolen voor hielspoor: wegnemen van de pijnlijke druk t.g.v. kalkafzetting op het hielbeen.
 • Steunzolen voor platvoeten: corrigeren van het voetgewelf.
 • Steunzolen voor holvoeten.
 • Steunzolen voor specifieke sportbeoefening: algemene positionering en drukverdeling.
 • Diabetes en Reuma steunzolen: contact met harde ongelijke ondergrond en wrijving voorkomen (wondvorming).
 • Kindersteunzolen: steviger en meer correctief.
 • Visco-elastische inleghiel

Dankzij het gebruik van zeer verschillende en moderne materialen kunnen uw op maat gemaakte steunzolen op uiterst efficiënte wijze verbeteringen aan uw voeten aanbrengen. Daardoor zult U minder pijn ervaren en dankzij deze steunzolen van meer comfort en mobiliteit kunnen genieten.

 

Het type van op maat gemaakte steunzool is afhankelijk van de vorm van de voet, maar ook van het type van schoen waarin u deze steunzolen wenst te dragen. zo zal een op maat gemaakte steunzool voor een fijne stadsschoen er heel anders uitzien dan een steunzool voor een brede sportschoen, sandaal, wandelschoenen, veiligheidsschoenen, …

Digitale voetanalyse en maatname

Tijdens de digitale maatname wordt er bijzonder aandacht besteed aan volgende punten:

 • Het bekijken van het voorschrift van  de behandelende arts.
 • Bestudering van de voet en de voetzolen.
 • Analyse van de stand met en zonder belasting.
 • Analyse van de gedragen steunzolen en schoenen.

Van al deze voorgaande punten wordt door ons een evaluatie gemaakt die resulteren in een grondige analyse van uw voeten. Op basis hiervan worden steunzolen op maat van uw voeten gemaakt. Samen met de individuele vervaardiging van uw steunzolen op maat in onze eigen werkplaats zorgt dit voor een optimaal resultaat.

Steunzolen op basis van een persoonlijke leest

Voor voeten met specifieke orthopedische afwijkingen en vervormingen, kan er op basis van een 3D maatname en de productie van een persoonlijk vervaardigde leest van uw voet, een zeer gerichte steunzolen gemaakt worden. Indien u meer informatie hieromtrent wenst, dan mag u ons steeds contacteren.

Steunzolen voor sandalen of aanstekers

U kan bij Schaeps te Deurne terecht voor steunzolen op maat, optimaal aangepast voor uw voeten en onderaan afgewerkt op de specifieke maten en vormen van uw sandalen of aanstekers. 
Bovendien kan u ook de gewenste bekleding van uw steunzolen samen met ons bepalen zodat zij een mooi geheel vormen met uw sandalen of aanstekers (dit zonder meerprijs).